Inspiratie..

Inspiratie..

Het liedje

 

Mijn inspiratie als drummer haal ik uit veel dingen, maar voorop staat altijd in dienst spelen van het liedje. Ringo Starr van The Beatles was daar een meester in, maar wat te denken van Steve Jordan, o.a. bekend van zijn drumwerk bij John Mayer.

Dynamiek

 

Hard is alleen maar hard als je ook zacht speelt. Onlangs zag ik Doyle Bramhall II live, wat een waanzinnige, dynamische en muzikale show. Zo zie je ze zelden. En dan is er ook nog Wilco, wat een waanzinnige band, en dynamisch zó ongelooflijk sterk!

'Swing and Groove'

 

De 'Swing and Groove' in nummers, onmisbaar. Jaren '60 Motown, de nog oudere Rhythm and Blues: daar zit het eigenlijk altijd wel goed, maar wat te denken van Masters of Reality's 'Sunrise on the Sufferbus' album met op drums Ginger Baker, bekend van o.a. Cream en Blind Faith. Begin jaren '90 speelde hij één van mijn favoriete 'nieuwe' platen in. 

Sound

 

Sound, niet te vergeten, ook een belangrijk onderdeel. Eén van de eerste nummers waaraan ik dan altijd moet denken is Aretha Franklin's 'I say a little prayer'. Een natuurlijke, duidelijke drumsound en dan ook nog eens die drumpartij: zó in dienst van het liedje, waanzinnig. Totaal iets anders, maar ook een te gekke, natuurlijke drumsound heeft het debuutalbum van Captain Beyond. Het intro..

Reacties zijn gesloten.