Drummerstok #9: Han Mali (Boh Foi Toch, Old Ni’js) [AH]

han mali drummerstok mikevisserdrums boh foi toch old ni'js drummer trommeltoko.nl trommeltoko drumles groenlobehind the corner KLEINER  tekst onder header drummerstok achterhoekkopie

Geboren 19.06.1959 te Groenlo, woonachtig in Groenlo

Wanneer kwam je voor de allereerste keer in aanraking met drums?

“Dat was in de speelgoedwinkel van mijn ouders. Daar stond rond de sinterklaastijd een speelgoeddrumstel van karton. Het was al snel duidelijk dat dat hetgeen was dat op mijn verlanglijstje zou komen te staan. Sinterklaas was zo lief om mij dat inderdaad cadeau te geven. De vreugde was van korte duur. Binnen een dag was het drumstelletje al stuk.”

 

Wanneer begon je zelf met drummen, en welke route heb je sindsdien afgelegd wat betreft oefenen, het volgen van lessen etc? Met welke muziek speelde je in je deze tijd bijvoorbeeld het liefst mee?

“Wat ik me kan herinneren ben ik rond mijn negende jaar met potten en pannen en later met een plastic speelgoeddrumstel zo'n beetje begonnen. Elke vrijdagmiddag de radio keihard aan en maar proberen iets ritmisch te doen. Zo rond mijn veertiende jaar heb ik mijn eerste echte drumstel gekocht. Met de live LP van Rare Earth heb ik op het nummer Get ready de eerste serieuze poging gedaan om de vierkwartsmaat onder de knie te krijgen. Dit liedje duurde de volle vijftien minuten van kant één van de LP. Al spelenderwijs heb ik het drummen mezelf een beetje aangeleerd. Ik mocht van mijn ouders drumles nemen maar dat vond ik (recalcitrant als ik was) niet nodig. Veel later, zo rond mijn twintigste kwam ik toch tot de conclusie dat les nemen toch wel een goed idee zou zijn. Via een advertentie ben ik bij Gerard Overbekking terecht gekomen. Op dat moment spelend bij Allicht en zeker voor die tijd de meest inventieve/ swingende top 40-drummer van de Achterhoek. Hij heeft me wegwijs gemaakt in de wereld van triolen paradiddels en stoktechniek. Zijn oefeningen gebruik ik nog regelmatig. Rock / fusion / blues en pop muziek waren toen al mijn populaire muzieksoorten. (denk aan Deep Purple/ Joan Armatrading / Little Feat / Solution / Rory Gallagher. De legendarische Rockpalasst nachten waren bij mij zeer populair.”

 

Neem ons eens mee in je band verleden en heden..

“Hier een aantal bandjes op een rij. Jaartallen en de precieze periodes heb ik daarvan nooit bijgehouden. Carbon Acid / Riggel / Stöppelbörd / Ricochet / Prins Beatrixband / Gentband / Tim Disney band / Ben Lukassen / Memphis Experience /The Pianohouse / Warboel / Boh Foi Toch / Old Ni-js.”

Welk optreden zou je graag nog een keer willen doen, en welk optreden zou je het liefst zo snel mogelijk vergeten?

“Het optreden op een personeelsfeest in zaal Boode in Bathmen in (zal rond 2000 geweest zijn) met Boh Foi Toch, wil ik zo snel mogelijk vergeten. Werkelijk alles ging er mis. De complete PA installatie en monitoren deden niet wat ze moesten doen. We kwamen gewoonweg niet aan spelen toe. Op het laatst toch snel wat in elkaar geflanst maar het feest was al niet meer te redden.

Het optreden wat ik nog wel eens over zou willen doen is het optreden met Riggel in Hengelo (O). We speelden daar in een jongerensoos voor welgeteld 1 man publiek en die was nog knetterstoned ook. We speelden wèl de sterren van de hemel.”

 

Welke Achterhoekse drummer zou jij nog graag in deze rubriek willen zien? En welke vraag zou je hem dan willen stellen?

“Marco Overkamp. Hij heeft ook les van Gerard Overbekking gehad. deelt hij mijn mening over hem? Wat is zijn ervaring?”

Wat is je favoriete muziekfilm / documentaire?

“De allereerste Rockpalasstnacht van 1977 met Little Feat. Het drumwerk van Ritchie Hayward heeft bij mij een onvergetelijke indruk gemaakt.”

 

Heb je een voorkeur voor vintage spullen of speel je het liefst op de allernieuwste sets? En maak je daarin nog verschil als het gaat om live spelen of studio werk?

“Een drumstel / instrument, moet gewoonweg goed klinken. Met vintage heb ik niet zoveel. Vaak oude (opgeknapte) meuk, waar je gezien de hype veel te veel geld voor betaalt. Veelal klinken ze als een stel kartonnen dozen en dan ook nog een theedoek eroverheen! Ik begrijp daar niet veel van. Als het al ‘pokkerig’moet klinken, speel dan echt op een kartonnen doos. Mijn ervaring is dat het versterkt goed kan klinken. Ik geef de voorkeur aan de nieuwere sets. Geen gedoe met loszittende spanschroeven of schuivende basdrums. Ik ga voor betaalbare degelijkheid en een goede klank.”

 

Huidige set up

Boh Foi Toch set: Yamaha Beech Custom 22,10 en 14 inch. Yamaha maple custom 14x4,5 snaredrum. Cymbals: Sabian 14 regular hihats, 17 en 18 inch thin crash en 20 inch heavy ride. Hardware: Yamaha.

Han Mali drums set up boh foi toch drummerstok mike visser drums

 

Old Ni-js set: DS custom made full maple. 22, 10, 12, 14 floor. 14x 4,5 maple snare. Cymbals: Sabian 14 regular hihats, 16 inch thin crash, 18 inch medium thin crash en 20 inch Leopard ride. Hardware: Yamaha.

DS set up Han Mali Old Nijs Old Ni-js Boh Foi Toch drummerstok mike visser custom drums

Grip

Matched & Traditional

 

Favoriete maatsoort

6/8 feel spelen in een 3/4 maat. Dan krijg je vaak verrassende verschuivingen

 

Favo genre om te spelen

Blues / Pop / Rock / Latin

 

Favo genre om te luisteren

“Veel van alles. Ook lekkere tegendraadse muziek. Denk aan G-love and the special sauce. Tom Waits, Robert Plant.”

 

Leukste speelplek in de Achterhoek

“Dé plek waar je als muzikant welkom bent en met respect behandeld wordt bijvoorbeeld De Boerderij in Beekbergen.”

 

Leukste speelplek in Nederland

“Eén van die plekken is café Braakhekke in Bathmen.”

 

Grootste inspiratiebron(nen)

Gerard Overbekking

Rob Kloet

Ritchie Hayward

Algemeen: Afrikaanse, latin, en blues muziek

 

Favoriete top 3 drummers

Steve Gadd

Ritchie Hayward

Hans Waterman

Welke twee Youtube-filmpjes móet iedere drummer gezien hebben?

 

 

Zijn er andere instrumenten naast drums die je speciale belangstelling hebben, beheerst of die je graag zou willen kunnen bespelen?

“Gitaar en natuurlijk allerlei percussie en slagwerk instrumenten.”

han mali old ni-js old ni'js drummerstok 9 mikevisserdrums mike visser

Waar ga jij je de komende tijd muzikaal gezien zoal mee bezig houden? En wat zijn je plannen voor de verdere toekomst?

“De komende tijd ga ik me richten op de voorspeelmiddag van de Trommeltoko drumleerlingen (www.trommeltoko.nl). Dit is een jaarlijks terugkerend gebeuren waar de ouders en andere belangstellenden een kijkje krijgen in de drumkunsten van mijn leerlingen. De leerlingen worden daarbij ondersteund door live-muzikanten zodat ze een idee krijgen in een echte band te spelen. Daarnaast ga ik me bezig houden met mijn eigen Trommeltoko jubileum. Mijn drumlespraktijk bestaat twintig jaar. Het voornemen is om dit te vieren met een muziekinstrumenten rommelmarkt en een drumclinic. Voor de rest natuurlijk zoveel mogelijk optreden want muziek maken is en blijft mijn passie.”

 

 

Publicatiedatum: 25 september 2015 

Over enkele weken het eerste jubileum, de 10e Drummerstok!

Getagd , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.