Drummerstok #3: Thijs Rensink (Miss Montreal) [NL] [AH]

Drummerstok header Thijs Rensinkkopie

Geboren 26.05.1986 in Aalten, woonachtig in Arnhem

Wanneer kwam je voor de allereerste keer in aanraking met drums?

Ik denk dat het een open dag van de muziekschool was in de Pol in Aalten. Ik kan mij herinneren dat ik de drumruimte binnen kwam lopen en helemaal onder indruk was van de blue sparkle kit die daar stond.

 

Wanneer begon je zelf met drummen, en welke route heb je sindsdien afgelegd wat betreft oefenen, het volgen van lessen etc? Met welke muziek speelde je in je deze tijd bijvoorbeeld het liefst mee?

Een jaar na de open dag van de muziekschool heb ik drumles genomen bij Wim Dollekamp. Het eerste album waar ik op meespeelde was Nirvana's Smells like teen spirit: koptelefoon op en gaan! lLater heb ik drumles genomen van Arno te Loo en daar is mijn liefde lees: fanatisme, voor de band Dream Theater begonnen. Ik vond die band helemaal het einde en was zwaar onder de indruk van zijn drumgeweldenaar Mike Portnoy.

 

Neem ons eens mee in je band verleden en heden..

In Aalten heb ik eerst een bandje gehad met Stein Wikkerink, David van Lochem en Thies Rademaker. Verder dan de zolder van David's vader winkel zijn we niet gekomen maar toch, het was mijn eerste bandje. Daarna ben ik in contact gekomen met de broer van onze gitarist, hij zocht namelijk een drummer voor zijn coverbandje Infinity. Hier heb ik een aantal jaar fanatiek in gespeeld. In de jaren daarna heb ik in verschillende bandjes gezeten. Uiteindelijk heb ik op het conservatorium met vrienden de band Miss Montreal opgezet waarmee we tot nu toe nog samen in spelen. 

Welk optreden zou je graag nog een keer willen doen, en welk optreden zou je het liefst zo snel mogelijk vergeten?

Het optreden in het voorprogramma van Coldplay in het Goffertpark in Nijmegen zou ik graag nog eens over willen doen. Lachen was ook dat ik daar met mijn kleine stationwagon aan kwam rijden tussen de vrachtwagens om met hulp van een klein leger aan crew mijn drums uit te pakken haha... 'Is this all you got?' :)

Het optreden op Noordverslag in 2008 wil ik graag snel vergeten. Het was één van onze eerste optredens voor TV en ik voelde mij zo ziek als een hond. Ik had het gevoel dat ik elk moment neer zou kunnen vallen. Niet echt mijn finest hour....

thijs rensink geknipt

Heb je een voorkeur voor vintage spullen of speel je het liefst op de allernieuwste sets? En maak je daarin nog verschil als het gaat om live spelen of studio werk?

Mijn voorkeur gaat vooral uit naar 3 ply (3 lagen) drums. Het maakt mij niet zoveel uit of ze dan vintage of nieuw zijn. In de studio neem ik het liefste mijn Ludwig 3ply Silver Sparkle Classic 70's kit mee. Live met Miss Montreal speel ik op een nieuwe Ludwig Classic Maple set, ook te gek hoor.

FullSizeRender KLEINER

Huidige set up

Miss Montreal set:

Ludwig Classic Maple

22 bassdrum
10, 12, 14, 16 toms

Meinl cowbell

Pro Mark sticks 5a, 5b, balance stick en de Steve Ferrone signature

Paiste bekkens

18" 602 crash
22" twenty custom dark ride
20" 602 crash
14" Giant Beat hihats

Grip

Matched

 

Favoriete maatsoort

16/16

 

Welk lesboek of dvd moet iedere drummer checken?

Steve Jordan - The Groove Is Here

 

Favoriete genre om te spelen:

Prog rock

 

Favoriete genre om te luisteren:

Prog rock

 

Favoriete top 3 drummers

Wat er nu in me opkomt:

Abe Laboriel Jr.
Steve Jordan
Morgan Agren

 

Leukste speelplek in de Achterhoek

De Zwarte Cross

 

Leukste speelplek in Nederland

Caprera Bloemendaal

 

Welke twee Youtube filmpjes móet iedere drummer gezien hebben?

 

 


 

Wat is je favoriete muziekfilm / documentaire?

Queen - Days Of Our Lives

 

Welke Achterhoekse drummer zou jij nog graag in deze rubriek willen zien? En welke vraag zou je hem dan willen stellen?

Ilja Vaags (Raw Flowers), gaan we binnenkort weer eens een hapje eten?

 

Zijn er andere instrumenten naast drums die je speciale belangstelling hebben, beheerst of die je graag zou willen kunnen bespelen?

Ik speel een beetje gitaar, keyboard en ik zing ook.

 

'Als ik geen drummer was geweest dan ...'

Ik heb ooit ook nog overwogen om geschiedenis te gaan studeren...

Waar ga jij je de komende tijd muzikaal gezien zoal mee bezig houden? En wat zijn je plannen voor de verdere toekomst?

Met Miss Montreal zitten we t/m Mei in een theatertour. Daarna zullen we een festival ronde gaan maken. Daarnaast ben ik met een vriend uit Duitsland een rockbandje aan het opzetten en ik hoop daar in de toekomst ook veel mee te gaan spelen.

 

Tot slot, welke drum annekdote mag in dit interview absoluut niet ontbreken?

Onze zangeres leek het eens leuk om mijn stokken het publiek in te gooien. Ze gooide met alle geweld en in een recht lijn (!) de stokken naar de eerste rij waarna het een totaal onschuldige luisteraar midden in haar gezicht trof en de EHBO haar moest afvoeren. Het slachtoffer zwoer gelijk na het incident nooit meer in haar leven een concert te bezoeken. Het verhaal is natuurlijk flink overdreven, maar ze heeft er wel een goed blauw oog aan overgehouden..

 

Publicatiedatum: 25 april 2015 

Over 2 weken Drummerstok #4

Getagd , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.