Drummerstok #15: Daan Boers (Hilltop Howlers, Music Show Scotland) (AH)

Geboren 4 juni 1991 in Borculo, woonachtig in Borculo

Wanneer kwam je voor de allereerste keer in aanraking met drums?

“De eerste keer dat ik in aanraking kwam met drums was bij de jeugddrumband Het Klein Begin in Borculo.” 

 

Wanneer begon je zelf met drummen en welke route heb je sindsdien afgelegd wat betreft oefenen, het volgen van lessen etc.? Met welke muziek speelde je in je deze tijd bijvoorbeeld het liefst mee?

“Ik ben zo rond mijn zevende begonnen bij Het Klein Begin met snaredrum spelen en liep voornamelijk optochten. Vervolgens ben ik op de muziekschool in Borculo gaan drummen. Hier heb ik een aantal jaar les gehad uit  verschillende boeken waaronder het welbekende Real Time Drums. Door dat boek ontdekte ik dat ik met liedjes kon meespelen. Een setje goedkope speakers werd op standje 11 gezet en spelen maar! Op mijn zestiende ben ik naar Leeuwarden gegaan om drums te gaan studeren op de opleiding Pop en Media.” 

 

Neem ons eens mee in je bandverleden en -heden..

“Ik heb in veel verschillende bands gespeeld. Mijn allereerste bandje had ik op de muziekschool. Vervolgens heb ik gespeeld in Billy Benton & the Birddogs (rockabilly/rock & roll-coverband), Year of the Diamond Dogs (eigen werk), iLike (top 40 coverband) en The Valvetronix (eigen werk). Tegenwoordig speel ik bij Hilltop Howlers waarmee we eigen werk spelen in de stijl rock/soul/americana en ben ik percussionist bij de Musicshow Scotland, een grote indoorproductie met Schotse en Ierse muziek en Keltische dans.” 

Music Show Scotland, daar ben je percussionist, kun je meer vertellen wat Music Show Scotland is, wat je daar doet en wat hiermee de plannen zijn?
“Musicshow Scotland is een grote indoor muziek en dans show waarmee we spelen in arena's in voornamelijk Duitsland. In totaal werken er zo'n 250 muzikanten, dansers en vrijwilligers mee aan deze productie met verschillende nationaliteiten. Ik speel hierbij in de Castleband, de begeleidingsband. We hebben twee jaar geleden een live dvd in Ahoy opgenomen. In december 2017 spelen we in het GelreDome met een speciale kerstshow. Er steeds meer landen bij waar we gaan spelen waaronder Zwitserland en Denemarken.”

Music Show Scotland, Castle Band (Foto: Hans Meijerink)

 

 

Welk optreden zou je graag nog een keer willen doen, en welk optreden zou je het liefst zo snel mogelijk vergeten?

“Ons optreden op de Zwarte Cross met de Hilltop Howlers zou ik wel over willen doen, super goede sfeer en setting!  Snel vergeten? Een optreden met Billy Benton, waarbij ik tijdens het laatste nummer heel erg m'n best moest doen om niet over te geven omdat ik ineens erg beroerd werd. Na de show kwam alles eruit en was ik zo slecht dat ik ook niet meer naar huis kon rijden.”

  

Favoriete top 3 drummers

“Steve Jordan

Dave Grohl

Taylor Hawkins.

 

Wat is je favoriete muziekfilm/documentaire?

“Sonic Highways.”

 

Huidige set up

“Bij de Hilltop Howlers speel ik met een Ludwig Centennial silver sparkle in de configuratie 20x20” kick, 12” tom en 16” floor geüpgraded met die cast hoops. Evans emad slagvel, op de toms remo vintage A slagvel en remo ambassador onder. 15" heavy hi-hat van Masterwork, 17" Zildjian K Dark custom crash, 19" K Custom hybrid crash en een 22" Dream jazz ride.”

Grip

“Matched.”

 

Favoriete maatsoort

“4/4.”

 

Favoriete genre om te spelen

“Ik vind erg veel muziekstijlen tof om te spelen. Tussen soul en rock zitten mijn favorieten.”

 

Favoriete genre om te luisteren

“Afhankelijk van mijn stemming, erg breed!”

 

Leukste speelplek in de Achterhoek

“Ik heb eigenlijk nog maar weinig in de Achterhoek gespeeld. Als festival in ieder geval de Zwarte Cross!”

 

Leukste speelplek in Nederland

“Romein Leeuwarden (helaas gesloten).” 

 

Welke twee Youtube-filmpjes móet iedere drummer gezien hebben?

  

Of welke van Steve Jordan ook, wat een groove koning.

  

 

Keynote Dave Grohl, niet persé voor drummers maar wel te gek! 

 

Je nieuwe band Hilltop Howlers, vertel eens wat meer. Hoe kwam je bij de band, wat verwacht je ervan?
“Ik ben bij de band gekomen door een auditie. In eerste instantie deed ik auditie voor The Backcorner Boogie Band maar toen ik werd aangenomen bleek dat er meerdere Backcorner Boogie Band leden gingen stoppen waardoor het ons beter leek om een nieuwe start te maken onder een nieuwe naam. Ik hoop dat we als onze plaat uit is veel kunnen gaan spelen en mensen te laten genieten van onze muziek. Ik verwacht niets, als we maar lekker kunnen spelen!”

 

De eerste optredens zijn achter de rug, goed bevallen?
“Erg goed! Ook veel goede reacties gekregen van het publiek, daar doe je het voor!”

Heb je een voorkeur voor vintage spullen of speel je het liefst op de allernieuwste sets? En maak je daarin nog verschil als het gaat om live spelen of studio werk?

“Ik heb wel een zwak voor vintage, maar vind het vooral belangrijk hoe iets klinkt of het nou oud of nieuw is, goedkoop of duur. Sound is alles. Zelf beschik ik nu niet over vintage gear, maar ik zou wel graag een keer een oude Ludwig willen hebben.” 

 

Waar ga jij je de komende tijd muzikaal gezien zoal mee bezig houden? En wat zijn je plannen voor de verdere toekomst?

“Momenteel zitten we met de Hilltop Howlers midden in de opnames voor onze debuutplaat. Daar ligt nu de focus. We hebben al een aantal leuke shows staan en hopen dat de plaat straks aanslaat!  Tevens zit ik ook weer midden in het seizoen met de Musicshow Scotland. Binnenkort gaan we naar Berlijn en ook staan we in april staan voor de vierde keer in Ahoy Rotterdam.”

 

Getagd , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.